HMG

lytse hille

085-0778310

images/artiesten/2j4whsgdbts0s40wcg.jpg


Informatie: lytse hille

Hille de Vries (Lytse Hille) wordt geboren op 6 april 1975 te Leeuwarden en groeit op in het gezin van Pieter en Tjitske de vries, samen met zijn zus Alie en broer Auke. Vader en moeder hebben een dierenwinkel en hebben het altijd druk, maar zondag ‘s morgens mogen ze uitslapen. Dan maken Alie, Auke en Hille de koffie met gebak klaar. En als dat dan klaar is zo rond de klok van ongeveer half 11 worden pa en ma geroepen.

Met het gezellige koffie drinken en eten van gebak begint eigenlijk het grote muziekavontuur van Hille. Want vaste prik op zondagochtend is de radio aan met daarop een gezellige geheime zender, en dan maar met mekaar zingen. Ook op familiefeestjes en bruiloften valt Hille op een gegeven ogenblik op en wordt dan ook elke keer gevraagd om even een liedje te zingen waarop Hille altijd positief reageerde met “oke”.

Op 9 jarige leeftijd kocht Hille een accordeon die hij zelf grotendeels bij mekaar had gespaard, want dat vond hij geweldig. Zijn oom Ale had ook een, en nam hem altijd mee op verjaardagspartijtjes e.d. Dit was altijd gezellig dus moest Hille ook een. Noten exen kan Hille niet maar het spelen ging hem goed af . Meester Kazimier van school zei dan ook op een ouderavond elke keer weer: “t is een muzikaal ventje!”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5PoLPS3smCs


TOP 10 - lytse hille
1. Die Engel
2. Het Worstenlied
3. Ik Lach Me De Ballen Uit M'n Broek
4. 24 Billen
5. Tsjakkiediekkie Boem Boem
6. 1000 Dromen
7. Ik Lach Me De Ballen Uit De Broek [hn]
8. Ik Kwam Je Tegen
9. Die Lach Van Mijn Gezicht
10. Als Ik Alles Toch Geweten Had


Genre:
Label: Artiest
Bekeken: 449
Waardering: 0.0